Hvilke reb kan bruges til bondage?

Nye Jute reb

Alt kan bruges – et slips, et tørklæde og ledningen fra natbordslampen…. Men fornøjelsen, mulighederne og sikkerheden øges væsentligt hvis man anvender nogle reb der er velegnet til Japansk bondage.


  1. Først og fremmest skal det være reb af naturfibre, fx. Jute, Hamp, Hør, Bomuld, Silke. Dette skyldes at reb af kunstfibre meget let kommer til at brænde huden når rebet trækkes henover huden. De meste anvendte typer er Jute og Hamp.
  2. Andet kriterium er at rebet skal være slået og ikke flettet, da de knuder og friktioner der anvendes i japansk bondage holder bedre på et snoet (slået) reb. Flettede reb er typisk elastiske og det ødelægger følelsen af at være fixeret, når man kan mærke at rebene kan give sig. Det giver også sikkerhedsmæssige issues ved mere advancerede typer bondage.
  3. Rebet skal være af passende tykkelse og længde. Rebet skal være så tykt at der er en rimelig trykfordeling når rebet ligger stramt om kroppen (for tynde reb skærer ind i huden). Omvendt, hvis rebet er for tykt bliver alle knuder og friktioner forholdsvis meget større og bliver kluntede og æstetisk grimme. Rebenes længde kan bestemmes af hvor langt et stykke reb du kan håndtere uden at det bliver rent kluddermutter (typisk 2xspændevidde = 4m hvis du er ca 200cm høj og da man traditionelt binder med rebet lagt dobbelt bliver rebene 8m lange). Passende tykkelse på rebene ligger mellem 5mm og 7mm – alt efter anvendelse, model og hvordan man bruger rebene. (Der er naturligvis undtagelser hvor tyndere eller tykkere reb er det helt rigtige)
  4. Reb skal vedligeholdes. Rebene bliver meget behagelige at anvende og holder længere hvis de bliver behandlet med olie/voks og man brænder “fnulder” af rebene så de bliver glatte.

Der er flere steder man kan købe reb der er velegnet eller ligefrem fremstillet til bondage. Jeg har nogle her