Hvordan kommer man igang med bondage?

Fotograf: Jørgen Pedersen

Der er mange der går og fantaserer om bondage uden helt at vide hvilke muligheder der er og hvordan man kommer igang og får afprøvet om det er noget for dem. Denne usikkerhed omkring hvordan man kaster sig ud i det på en tryg og sikker måde afholder desværre mange fra at prøve – med tanken i baghovedet om at det “nok ikke er noget for dem”. Nu er bondage naturligvis ikke for alle, men rigtigt mange kunne finde noget givende i bondage og jeg syntes at det er ærgerligt at de ikke får det afprøvet.

 

Den grundlæggende teknik

Jeg hører ofte argumenter som “jeg har ikke tid til at lære det” eller “det er for kompliceret” og når man ser billeder af smukke modeller i kunstfærdigt udformede mønstre eller ser en øvet rigger binde, så ser det ud til at tage lang tid at lære – og ja, måske tager det lang tid at komme dertil hvor man kan det samme som man ser på en video af et par der måske har bundet i 10+år og 1000vis af timer. Det man ofte glemmer er at det ikke behøver at være komplicerede mønstre eller noget man skal bruge mange timer på at lære. Det ér dog rigtigt at man skal lære “noget” for at det bliver sjovt at lege med bondage, men det kan læres på én dag på en workshop eller tilsvarende undervisning.

 

Hvordan kommer man igang

Egentligt kræver det ikke andet en at man anskaffer nogle reb i passende antal og type og så kaster man sig ud i det (læs her hvilke reb der er velegnede), men det er så her de fleste går i stå, da de bliver usikre på hvad man egentligt kan og hvordan man gør – og hvordan nu med sikkerheden?. Man kan finde 1000vis af videoer på nettet der viser alt fra de mest simple til meget avancerede bindinger, men som helt ny er det min erfaring at videoerne ikke hjælper på usikkerheden om hvordan man i praksis griber det an – En video kan kun vise hvad der skal bindes, ikke hvordan eller hvor stramt. Jeg kan kun stærkt anbefale at man starter med at få undervisning – bare 3 timer eller én dag vil give dig de værktøjer og den tryghed så at du kan gå hjem og bruge bondagen til at få nogle skønne timer sammen med din partner. Når man har lært og prøvet de mest basale bindinger, så giver video meget mere mening, da man så kan se hvordan tingene kan sættes sammen og man ved mere om hvordan det der vises skal bindes.

Nu er det de færreste der straks springer ud og booker en workshop eller privat undervisning for at finde ud af om bondage er noget for dem. Jeg vil derfor anbefale at man starter med at komme i en bondageklub, mærker atmosfæren, får hjælp til at prøve nogle enkelte bindinger i trygge rammer og blive inspireret af at se andre binde. Der er flere klubber i danmark – og resten af verden – knudepunkt1 er naturligvis en af dem.

Fotograf: Jørgen Pedersen

Når man er kommet igang

Når man så har kastet sig ud i at binde, fået lært nogle måder at binde på og syntes det er sjovt, så opstår der hos de fleste et behov for at komme videre, udvikle ens færdigheder og muligheder, så “værktøjskassen” kommer til at indeholde flere muligheder. Her kan video være en mulighed, men især workshops er stedet hvor man kan lære nye færdigheder og nye måder at bruge rebene på. Gå ud i klub eller andre steder og se andre binde, det kan virke stærkt inspirerende.

Skriv endelig til os hvis du har spørgsmål.