Behandling af reb

Der findes rigtigt mange former for reb der kan anvendes til bondage og hvad man foretrækker er naturligvis op til ens personlige præferencer. De fleste reb kan anvendes direkte “fra rullen”, men de bliver bedre af en smule “klargøring” og de holder væsentligt længere med den rigtige behandling. Hvad der så er den helt rigtige behandling bliver hurtigt en religions sag, da alle rutinerede riggere har deres egen måde at gøre tingene på, men min måde afviger ikke meget fra den måde de fleste gør:

  1. Rebene klippes op i passende længde. 8m er en god start og med erfaring kan man lave rebene kortere eller længere for at passe til netop din smag. Der skal laves afslutning på rebenderne så rebet ikke trævles op. Det kan være en simpel knude, en tidselknude eller en af mange andre afslutningsknob. På grund af den måde man traditionelt bruger reb i japansk bondage skal der være knuder for enden af rebene, da man binder rebene sammen i forlængense af hinanden efterhånden som man binder.
  2. Rebene blødgøres ved at trække dem omkring et fast objekt og snoet omkring sig selv. Det gøres også for at fjerne eventuelle spændinger fra rebet.
  3. Rebene trækkes igennem flammen fra en gasbrænder for at brænde fnulder af, så rebene bliver glatte (lettere at binde med) og meget smukkere.
  4. Evt rester af kemikalier fra fremstillingen af rebet skal ud af rebene, både for at fjerne lugten, men også fordi man typisk ikke ønsker at få de kemikalier på huden. Jeg gør det ved at hænge rebene i sollys i nogle dage, så luften og solens UVstråler kan nedbryde de uønskede kemikalier. Et alternativ er at “bage” rebene i en ovn ved 100grader i et stykke tid. (Brug ikke ovnen i køkkenet 🙂 )
  5. Rebene skal have noget olie og/eller voks og olie blanding, kaldet pasta. Det er for at gøre rebene blødere at arbejde med og for at de enkelte fibre i rebet ikke knækker så let (rebet støver mindre og holder længere). Det er vigtigt at olien der anvendes er en type der ikke harskner, da rebene ellers kommer til at lugte meget grimt. (Camillia olie (Tsubaki på japansk) er den olie jeg anvender, men Jojoba olie er et ofte anvendt alternativ.
  6. Nu er rebene klar til brug og alt efter type og graden af brug vil de ikke kræve meget vedligeholdelse, men på et tidspunkt vil de måske føles tørre og så skal de have en smule olie igen.

Jeg tilbyder reb af en god kvalitet og har også de ting der skal til for at vedligeholde rebene. Se her for hvad jeg kan tilbyde.

Rebpaste